Диагоналът Боян Йорданов се надява да играе пред пълните трибуни на "Арена Армеец" по време на Европейското първенство тази есен, което ще се проведе в България и Италия. Той е един от тримата повикани на този пост в разширения състав на "лъвовете".

"Радвам се, че съм тук сред моите колеги. Надявам се да има с какво да помогна. За мен много неща са нови, при положение, че от година и половина не съм играл волейбол, но все пак се надявам с процеса на работа да свикна с обстановката, да изчистим новите неща и да ми станат познати", заяви диагоналът след откритата тренировка в зала "Христо Ботев".

Националите продължават подготовка за предстоящото Европейско първенство, на което сме домакини заедно с Италия от 9 до 18 октомври.

"Сега чакам тепърва, като започнем да играем по-сериозно с топка, нападение, сервис, да видя какво е истинското състояние на ръката ми. Физически съм окей при положение, че след операцията съм наблягал само на физическа подготовка."

"Психически със сигурност съм не съм в игрови ритъм, но се надявам да се върна възможно най-бързо в игрова обстановка", продължи Йорданов. Той пропусна миналия сезон заради контузия на лявото рамо.

"Аз съм реалист човек. Знам, че нямам много години пред мен особено в националния отбор. Мечта ми е било винаги, откакто съществува зала "Арена Армеец" да изиграя поне един мач там и да я видя пълна."

"Уникално е усещането да играеш пред пълни трибуни. Надявам се да ми се случи някой ден и на мен това нещо. И разбира се ще имаме нужда от подкрепата на феновете", каза още състезателят, който през новия сезон ще играе в шампиона на Румъния Томис Констанца, под ръководството на бившия национален селекционер Мартин Стоев./БТА