Волейболният национален селекционер на България Пламен Константинов заяви, че класиране за полуфиналите на Европейското първенство по волейбол, чийто домакин ще бъде България, съвместно с Италия, е постижима цел. Константинов заяви, че няма да е лесно, но е възможно.

Тимът ни е в група с Германия, Холандия и Чехия, а за да стигне до полуфиналите, съгласно сметките и регламента, ще трябва да победи или Бундестима, или Полша, който е потенциален съперник в битката за медалите.

„Мисля, че е постижимо да стигнем до полуфиналите, не казваме, че е лесно. Това са сериозни отбори. Но ако искаме да влезем в групата на големите, трябва да победим някой от тях“, започна Константинов.

Подготовка за Европейското вече водят 18 състезатели, а след началото ѝ в София, тя ще продължи в Белмекен.

„Мисля, че Белмекен е място, което сплотява. Свързано е с проява на характер, преодоляване, а това са неща, които според мен понякога са ни липсвали, особено в последните години“, добави Константинов.

На свой ред, един от лидерите на тима Владо Николов заяви: „Реално Германия е най-силният отбор. След това, ако не успеем да победим Германия, трябва да победим Полша. В общи линии, за да излезем от потока и да стигнем до полуфиналите, ни трябва победа над един от тези отбори. Със сигурност една нелека задача, тъй като поляците спечелиха последното Световното първенство, а германците завършиха трети. Но от друга страна, от двата потока, този е по-добрият според мен, тъй като в другия са отборите на Сърбия, Русия, Италия и Франция. Реално, ако успеем да се подготвим, би трябвало да се справим“.