Волейболният ЦСКА представи официално новия си генерален спонсор WINBET. Договорът между вицешампиона на България при мъжете и жените и компанията е за срок от три години. Старши треньорът на мъжкия отбор и президент Александър Попов изрази надежда, че това партньорство ще донесе повече стабилност и ще позволи на двата „червени“ отбора да постигнат по-добри резултати.

„Изключително сме щастливи и доволни да обявим подписването на партньорство с WINBET за онлайн залози за период от три години. Това ще ни даде допълнителна стабилност и ще ни помогне в преследването на по-високи цели и в мъжкото, и женското първенство. Щастлив съм, че в последните години, благодарение, на генералния спонсор и подписването с WINBET, държим едно ниво. Феновете, а и ние искаме повече и повече. С надежда и радост подписваме за по-добро бъдеще“, започна Попов.

startphoto.bg
31 снимки

„Пред нас седят редица проблеми, а първенствата започват. Според мен, в мъжкото първенство предстои един от най-изравнените шампионати“.

Президентът на „червените“ потвърди и трансферът на Николай Пенчев в клуба. Дългогодишният национал на България води подготовка с отбора в последните седмици.

„Не е търсен ефектът тази добра новина да бъде факт сега. Ники Пенчев тренира от началото на подготвителния период с нас, но чакаше да види за чужбина как ще се развие бъдещето му.  Но днес се разбрахме, че ще облече червената фланелка. Надявам се Ники Пенчев…по нашите стандарти е младо момче, нека помага на клуба и нас дълги години“, каза още Попов.

„Съвместявайки двете длъжности, ролите ми се припокриват. Селекцията и при мъжете и жените е такава, каквато е. В България не е това най-важното. Най-важен е духът на състезателите. Внимаваме в стъпките си, съпоставяйки минало и настояще. Винаги може повече и повече. Заради това са нашите партньори. Надявам се партньорството с WINBET и други компании да доведе нашия клуб, където му е мястото – на нивото на отбори не в България, а в Европа. С тази надежда сме в залата. Когато имаме партньорства, успехите ще дойдат. Надявам се в следващите месеци да разрешим и организационните си проблеми“.

Попов сподели и очакванията си за предстоящия волейболен сезон в България.

„Суперкупата е интересно състезание, особено с такъв мач между двата наши отбора. Лакмус на селекциите на двата отбора. Ще е интересен мачът. Като че ли съперникът има малко предимство с по-дългата и целенасочена подготовка. Ние днес обявихме последния си състезател. Надявам се на хубав мач и победа“

„Ще бъде изравнен сезон. Двата бургаски отбора – Нефтохимик и Дея, шампионите от Левски, Монтана със силен отбор, новият-стар Марек и отбори от провинцията като Дунав и Хебър привличат чужденци. Браво на президентите и НВЛ, че създават такива условия за конкурентност. Финансирането на спорта върви с икономическата ситуация в страната. Интересно е, че волейболните отбори успяват да направят добри отбори, с което тазгодишното първенство ще бъде много изравнено. Миналата година имаше явен фаворит, но тази година 5-6-7 отбора са горе-долу на едно ниво. Силно се надявам да бъдем конкуретноспособни в интензивното първенство. Следващите 6-7 месеца ще бъдем по два пъти на изпит всяка седмица“, каза още Александър Попов.