Аржентинецът Диего Шварцман отстрани поставения под номер 2 в основната схема Карен Хачанов от турнира по тенис в зала във Виена.

В най-интересния четвъртфинал от програмата дребничкият латионамериканец спечели срещу далеч по-мощния си съперник със 7:6(6), 6:2.

Хачанов започна отлично и поведе с 3:0 гейма с два пробива, но Шварцман намери ритъма в играта си и изравни за 5:5. След това в тайбрека той пропусна два сетбола, но при третия затвори първата част.

Това определено изнерви Хачанов и той направи страшно много грешки във втория сет. От друга страна Шварцман бе все по-уверен и след 6:2 се класира за полуфиналите.

Там той ще срещне четвъртия в схемата Гаел Монфис. Французинът нямаше затруднения със словенеца Аляж Бедене и го надигра със 7:5, 6:1 за 72 минути игра.

В другия полуфинал ще срещнат местния любимец и водач в схемата Доминик Тийм и италианецът Матео Беретини. Тийм бе на корта само 22 минути срещу испанеца Пабло Кареньо Буста и водеше с 5:0 гейма, когато съперникът му реши да прекрати участието си в турнира.

Беретини, който във втория кръг се справи с Григор Димитров, спечели със 7:5, 7:6(4) срещу руснака Андрей Рубльов. Така италианецът се доближи максимално до класиране за финалния турнир на АТП, като това ще стане факт при победа над Тийм в събота.