Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи Зизу Бергс с 6:3, 3:6, 6:2 в мач от втория кръг на “Мастърс”-а в Шанхай. Срещата започна в събота, но два дни беше отлагана заради дъжда в Китай. Днес тя бе подновена при резултат 6:3, 2:4.

Кръстеният на Зинедин Зидан белгиец успя да удържи пробива си във втория сет и да изравни общия резултат. В решаващия трети сет обаче Григор поведе рано-рано с пробив.

В третия кръг на надпреварата българинът ще се изправи срещу представителя на Австралия - Алексей Попирин.

ВТОРИ СЕТ:

Зизу Бергс поднови с две бързи точки и спечели разиграването си - 5:2 във втория сет. На свой ред Григор много убедително спечели следващия гейм на 0.

Белгиецът сервира за спечелване на сета. Той поведе с 30:0, след като затрудни Гришо и той на два пъти прати топката в мрежата. Бергс продължи да сервира добре, а с ас затвори сета и изравни общия резултат.

ТРЕТИ СЕТ:

Решаващият трети сет започна със сервис-гейм на българския тенисист. Той поведе с 30:15, след като на два пъти излезе напред към мрежата. Последва директна точка от начален удар за хасковлията. Гришо без проблеми поведе с 1:0. Белгиецът поведе с 40:15 в следващия гейм, но след страхотно разиграване Гришо запази шансовете си, а малко след това стигна и до равенство 40:40. Бергс прати топката в мрежата и даде точка за пробив на Димитров. Първата ни ракета се възползва веднага и проби за 2:0.

В третия гейм Зизу Бергс получи шанс да върне пробива при 40:30 след грешка на хасковлията. Гришо обаче изравни, а след две бързи точки и затвърди пробива си - 3:0. На свой сервис Бергс този път нямаше проблеми и спечели четвъртия гейм в сета. Григор Димитров обаче се доближи до спечелването на мача с нов убедителен сервис-гейм - 4:1.

Последва нов пробив в полза на Григор Димитров, който дойде след двойна грешка на опонента му. Така българинът сервира за спечелване на мача. Имаше известни проблеми в гейма обаче, тъй като се стигна до 30:30 след удар в мрежата на хасковлията. За жалост последваха две точки за Зизу Бергс, който върна единия пробив - 5:2. Това като че ли не повлия на българския тенисист, който стигна до мач пойнт при сервис на съперника си. Не успя обаче да се възползва от него и стигна до ново равенство - 40:40. Форхенд се превърна във втори мачбол за Гришо и той вече го реализира с коварен ретур и грешка на съперника