Рафаел Надал бе изключително критичен към испанските власти. Световният номер 2 в тениса смята, че правителството изобщо не прави достатъчно в борбата с пандемията и отправи сериозни критики съм испанското правителство. 

Getty Images
41 снимки

Испания е най-засегнатата европейска държава от коронавируса, като броят на заразените достигна 226000, а вече 23000 души загубиха живота си.

"Определено Испания много закъсня с всичко и виждаме какви са резултатите. Моята страна преживява изключително труден период, толкова невинни хора вече загинаха, а броят на заразените продължава да расте.  Новините са все по-лоши, а ситуацията в Мадрид е такава, че все едно сме във война.  Очаква ни много тежка икономическа криза и съм притеснен за своите сънародници. Хората губят работата си, а цялотто испанско общество продължава да сттрада.  Според мен правителството закъсня с всичко, не се взеха навременни мерки, когато пандемията бе още в началото. Липсват защитни облекла за лекарите, а те са най-големите герои, също така ми прави впечатление, че не се изследват достатъчно хора за коронавирус", коментира той. 

"Липсват тестове и това също е проблем, положението не е никак добро. След като вече властите допуснаха толкова грешки, трудно може да се стори нещо. Просто се надявам, че ще бъдат спасени повече човешки животи, и определено съм тъжен, че лекарите не получават заслуженото отношение от испанското правителство.  Песимист съм за бъдещето и просто ще продължа да помагам с каквото мога“, добави разочарованият Надал.

Автор: Дидо Калинков