Над 40 хиляди души проследиха разговора в Инстаграм между двама от най-популярните тенисисти в света Роджър Федерер и Рафаел Надал.

По време на чата Надал разказа, че води единствено кондиционни тренировки вкъщи и не е стъпвал на корта от началото на март след подготовката за турнира в Индиън Уелс, който беше отменен заради коронавируса. "Перфектно! Значи няма да можеш да играеш тенис, когато се завърнеш", заяви с усмивка Федерер. "Е, надявам се, че не съм забравил как се удря топката", отвърна му Надал.

getty images
41 снимки

Федерер също разказа за заниманията си по време на карантината, след като през февруари претърпя операция на дясното коляно. "Моите тренировки ли? Удрям по малко топката в стената, възстановявам се след операцията на коляното", коментира швейцарецът, който е спечелил рекордните 20 титли от Големия шлем. "Коляното ми вече е добре. През първите шест седмици не беше лесно, но вече съм ОК. Все пак това ми е втора операция и имах представа какво да очаквам. Надявам се да не ми се налага трета, поне до края на спортната ми кариера. Ако има нещо позитивно сега е, че имам много време, няма закъде да бързам", каза още Федерер.

Той попита Надал, защо играе с лявата ръка, след като за всичко друго използва дясната. "Правя всичко останало с дясна ръка, с изключение на тениса и футбола. Просто не мога да играя с дясната. В началото започнах да тренирам и с двете, но сега вече не мога да играя с дясната", обясни испанецът, който има 19 трофея от Шлема.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Двамата говориха и за ситуацията в родните си страни. Надал обясни, че в началото на карантината се е чувствал леко потиснат, но вече се стреми за гледа по-позитивно на нещата. Той каза, че помага с осигуряването на хранителни и хигиенни продукти на нуждаещи се семейства в Палма де Майорка, а в Академията му в Манакор живеят в изолация 85 млади играчи, треньори и помощен персонал.

В разговора между двата се се включи и британският тенисист Анди Мъри, който в коментарите не пропусна да се пошегува с Надал, след като испанецът имаше проблеми да включи Федерер в чата. "Блестящо. Можеш да спечелиш 52 пъти "Ролан Гарос", но не си в състояние да се справиш с "Инстаграм", коментира с усмивка Мъри, визирайки рекордните 12 титли на испанеца на турнира в Париж.

Двамата също поговориха за живота си в изолация, като Мъри разказа, че често играе видеоигри."Снощи играх като теб срещу Роджър на клей. Аз не съм включен в играта и не мога да избера себе си и затова избрах теб. Твоят герой игра невероятно, но след първия сет изглеждаше изключително уморен. Помислих си, че това е нещо, което не съм виждал никога при теб в реалния тенис. Ако трябваше да избера някой друг, сигурно щеше да бъде Ник Кириос", каза още Мъри.