Световният №1 в тениса -  Новак Джокович, пристигна в Белград, където се е подложи на тест за коронавирус, съобщават местните медии. Звездата първоначално отказа да се тества, но днес е склонил, заедно с членове на семейството си. 

След като родната тенис звезда Григор Димитров стана първият топ тенисист, който официално оповести, че е заразен с COVID-19, множество негови колеги се притесниха за здравето си. Само преди дни Гришо участва в организирания от сърбина демонстративен турнир в хърватския град от веригата "Адрия Тур", след което купонясва до зори със сърбина и останалите тенисисти. 

БГНЕС
10 снимки


Още по темата:

Отмениха турнира на Джокович заради положителния тест на Григор
Бум на тестове за COVID-19 в Хасково заради Григор
Легендата Евърт нападна турнира на Джокович и пожела скорошно оздравяване на Григор

Кириос смята, че турнирът на Джокович е глупав, за да се провежда


Последният съперник на Григор в надпреварата - Борна Чорич, също даде положителен тест, а заедно с него и треньорът на Димитров - Кристиан Гро, както и кондиционният треньор на Джокович - Марко Паники. И тримата нямат никаква симптоматика, но все пак ще останат в изолация в Задар, а след пет дни им предстоят нови изследвания.

Останалите членове на екипа на Джокович - Милян Аманович, Горан Иванишевич, Джордже Джокович и Горан Джокович, са си направили тестове в Хърватия, които са показали отрицателен резултат.