Вчера Григор Димитров съобщи от дома си в Монако, че е болен от коронавирус, след като се отказа от Adria Tour в Задар заради здравословни проблеми. Веднага щом вестта се е разчула е започнало масово тестване в хърватския град, където се провеждаше турнирът, преди да бъде отменен.

Същата сутрин 22 души, които са били в близък контакт с Димитров са били тествани. Днес организаторите разкриха, че трима от тях с с положителен тест. Това са Борна Чорич, фитнес треньорът на Новак Джокович Марко Паники и този на Гришо Кристиян Гро.

„Тримата ще бъдат поставени под карантина в Задар и ще следват всички инструкции и препоръки от здравните органи. Те ще се тестват отново след 5 дни. Ако резултатите са негативни, ще могат да се приберат вкъщи. Всички останали, включително членовете от екипа на Новак (Джокович) и играчи като Зверев и Чилич са здрави и могат да си тръгнат, но със задължителен период на самоизолация“, гласи съобщението на организаторите.

Самият Ноле не показва симптоми. Той ще се завърне в Белград със семейството си днес, където ще бъде тестван. Домакините поясняват, че зрителите по трибуните не са били изложени на опасност и пряк контакт.