Последният противник, който Григор Димитров срещна на Adria Tour Борна Чорич е дал положителна проба за коронавирус. Това разкри самият той е социалните мрежи.

Снощи най-добрият български тенисист съобщи от дома си в Монако, че е заразен. Впоследствие финалът на надпреварата между Новак Джокович и Андрей Рубльов бе отменен. Григор и Чорич играха един срещу друг в първия мач в Задар през уикенда и отделно от това прекараха време заедно и извън корта. Все още не е ясно кой на кого е предал болестта, но не е изключено да има още преносители.

„Здравейте всички, искам да ви информирам, че дадох положителен тест за Covid-19. Искам да направя всичко, за да бъда сигурен, че всеки, който е бил в контакт с мен през последните дни, е тестван. Съжалявам много за всяка вреда, която е възможно да съм причинил. Чувствам се добре и нямам симптоми. Пазате се и бъдете здрави. Изпращам много любов за всички ви!“, написа хърватинът.

През вчерашния ден турнирният директор на Adria Tour Джордже Джокович изрази съжалението си от новината за хасковлията и каза, че всички, които са били в контакт с Димитров ще бъдат тествани, като все още се очакват и останалите резултати.

"Мениджърът на Григор ни информира, че е дал положителен тест в Монако. Много съжаляваме. Опитахме се да спазим всички мерки от правителството на република Сърбия, както и тези на правителството на република Хърватия. Направихме всички необходимо от наша страна. За съжаление, Димитров е позитивен", сподели братът на световния №1 Новак Джокович, цитиран от местния "Блиц".

Джордже допълва, че нямат идея откъде българинът е прихванал болестта.

"В момента ангажираме всички местни здравни организации да тестват колкото се може повече хора, които са били в контакт с Григор. Свързах се с всички играчи и участници на Adria Tour, техните семейства и отбори, всички доброволци и хора, замесени в организацията. Никой от тях не проявява симптоми. Преди да дойде в Задар, Григор е бил страната си. Не знаем дали се е разболял там, но е сигурно, че всички, които са били в близост до него ще бъдат тествани тази вечер (б.р. вчера). Поддържаме контакт с Григор и мениджъра му, а аз съм на негово разположение за всичко и се надявам, че той ще се възстанови бързо и му пожелаваме всичко най-добро", каза още 24-годишният брат на Ноле.