Испанската тенис легенда Рафаел Надал изрази голямо вълнение от предстоящото си участие на двойки със своя сънародник Карлос Алкарас в Париж 2024. Алкарас, който през тази година триумфира на Ролан Гарос и Уимбълдън, ще бъде партньор на Надал в това престижно събитие.

"Да спечелиш медал за страната си е невероятно изживяване. Имах възможността да го направя заедно с добър приятел като Марк Лопес в Рио де Жанейро. Това беше незабравимо чувство," сподели Надал в интервю за френския вестник "L'Équipe". "Сега съм изключително развълнуван да играя заедно с Карлос, който не само е страхотен тенисист, но и прекрасен човек. Нашите поколения са напълно различни и тази колаборация е уникална възможност."

Надал допълни, че участието му на Олимпийските игри не е било сигурно до последния момент. "Капитанът Давид Ферер ми каза: 'Ако си добре, Карлос иска да играе с теб на двойки. Съгласен ли си?' Бях наистина щастлив и поласкан. Не можех да си пожелая по-добър партньор. Нямам търпение! Не съм играл на двойки от доста време. Ще бъде идеално да имаме време за подготовка."

Двамата тенисисти ще пристигнат в Париж една седмица преди началото на игрите, за да се подготвят за съвместното участие. "Олимпийските игри са отборна надпревара във всяко отношение. Титлата на двойки е също толкова важна, колкото и тази на сингъл. Нашата основна цел е да спечелим медал и ще бъде страхотно, ако успеем," каза още Надал.