Носителят на 22 титли от турнири от Големия шлем - Рафаел Надал, ще се изправи срещу Лео Борг в първия кръг на турнира от сериите АТП 250 в шведския град Бостад. Турнирът ще бъде от особена важност за 38-годишния испанец, който използва състезанието като подготовка за Олимпийските игри в Париж.

Надал, който спечели надпреварата в Бостад през 2005 година, ще се стреми към нов триумф на клея, преди да се отправи към френската столица за участие в надпреварите на сингъл и двойки. В Париж той ще си партнира със сънародника си Карлос Алкарас. Мачът с Борг ще бъде първият за Надал след загубата му в първия кръг на "Ролан Гарос" от германеца Александър Зверев, който впоследствие достигна до финала.

21-годишният Лео Борг, син на легендата на шведския тенис Бьорн Борг, е номер 467 в световната ранглиста. Младият швед все още няма титли от турнирите на АТП и най-високото му класиране досега е 334-то място.

При победа в първия кръг, Надал може да се изправи във втория кръг срещу поставения под номер 5 в схемата Камерън Нори от Великобритания.

Освен Надал, в турнира в Бостад ще участват и други водещи тенисисти. Защитаващият титлата си Андрей Рубльов и Каспер Рууд също са в схемата, като руснакът и норвежецът са поставени под номер 1 и номер 2, съответно. Те ще започнат участието си от втория кръг.

Турнирът в Бостад обещава вълнуващи мачове и изключителна конкуренция, като всички погледи ще бъдат насочени към представянето на Рафаел Надал и неговата подготовка за Олимпийските игри.