Сезонът в мъжкия тенис е пред приключване и съвсем логично е време за класации, подреждания, сравнения и т.н. И едно от най-авторитетните издания в света "New York Times" реши да попита читателите си кой според тях е бил с най-добрите удари през изминаващата година. 

Категориите са за: Най-добър форхенд, Най-добър бекхенд с две ръце, Най-добър бекхенд с една ръка, Най-добър първи сервис, Най-добър втори сервис, Най-добър ретур, Най-добра игра на мрежата, Най-добри минаващи удари, Най-добро докосване към топката, Най-добро движение по корта, Най-устойчив психически, Най-висока издръжливост, Най-непроницаем удар, Най-слаб удар и Да играеш мача така, сякаш от него зависи животът ти. 

С оглед на неособено силния си сезон, българинът не попадна в нито една от титулярните петици на тези категории. Но попадна в допълнителните звезди на една от тях. А именно за най-добро докосване към топката. 

Там лидер е Роджър Федерер, а подгласници са му Фабио Фонини, Беноа Пер, Анди Мъри и Рафаел Надал. Димитров е първи в подгласниците под Топ 5, а другите там са Ришар Гаске, Ник Кириос, Гаел Монфис, Адриан Манарино и Марк Лопес, който се състезава на двойки. 

А ето и победителите във всяка категория според читателите на New York Times: 

Най-добър форхенд: Роджър Федерер;
Най-добър бекхенд с две ръце: Новак Джокович;
Най-добър бекхенд с една ръка: Стан Вавринка;
Най-добър първи сервис: Джон Иснър;
Най-добър втори сервис: Джон Иснър;
Най-добър ретур: Новак Джокович;
Най-добра игра на мрежата: Роджър Федерер;
Най-добри минаващи удари: Рафаел Надал;
Най-добро докосване към топката: Роджър Федерер;
Най-добро движение по корта: Новак Джокович;
Най-устойчив психически: Рафаел Надал;
Най-висока издръжливост: Рафаел Надал;
Най-непроницаем удар: Хуан Мартин дел Потро и форхендът му;
Най-слаб удар: Ернестс Гулбис и форхендът му;
Да играеш мача така, сякаш от него зависи животът ти: Рафаел Надал