В ранния следобед Григор Димитров ще излезе за втория си мач в Барселона. След хубавата победа над Фернандо Вердаско, сега българинът излиза срещу съперник, срещу когото не е играл до момента - чилиецът Николас Джари.

Очакваният съперник за този етап всъщност бе №2 в схемата Александър Джари, но чилиецът сензационно успя да победи големия фаворит. И то при положение, че Джари влезе в основната схема като "щастлив губещ". Той загуби от Марсел Гранойерс в последния кръг на квалификациите, но късметът му се усмихна и му осигури място в първи кръг, където пък съперник отново бе Гранойерс. Този път победатс бе за Джари, а след него дойде и най-големият успех до този момент в кариерата му, този над Зверев.

23-годишният Джари е №81 в света, а през тази година няма особено успехи.

В същото време Григор е на победа от втория си четвъртфинал за сезона след този в самото начало на годината в Бризбейн.

Успех над Джари би довел и до защитаване на 90-те точки, които Димитров има да защитава от четвъртфинала в Барселона преди година.

Двубоят между българина и чилиеца е втори в програмата на корт "Мануел Орантес". На него в 12 часа започва мача между Даниил Медведев и Макензи Макдоналд, а след това е време и за двубоя на Григор.

Именно Медведев и Макдоналд пък ще определят евентуалния съперник за четвъртфинал.