Българският тенисист Григор Димитров е решен да се върне на върха в мъжкия тенис. Показа го дори със стъпката назад и връщането в квалификационната фаза на турнира в Женева. Хасковлията преодоля Марк-Андреа Хюслер и Томас Фабиано, за да стигне до основната схема на надпреварата.

Заедно с Григор Димитров в Женева са Андре Агаси и Радек Щепанек, които са част от щаба му. Ракета номер 1 на страната ни е твърдо решен с тяхна помощ да се върне към мястото, което му приляга и което е показал, че му принадлежи.

„Искам да се върна на върха. Тук съм, за да възвърна увереността си. Честно казано, нямам никакви очаквания, но нямам търпение да продължа да се състезавам и да постигна добри резултати заедно с двамата си треньори Радек Щепанек и Андре Агаси”, сподели Григор Димитров, след като се класира за основната схема на турнира.

„Самият факт, че Андре Агаси ме последва тук, за първия квалификационен мач, показва колко много сме вложили в това приключение. Нашите взаимоотношения са много силни”, добави българският тенисист.

За първи път от 2012 година насам Григор Димитров стартира турнир от пресявките. Той получи уайлд кард за надпреварата в Женева по настояване на Андре Агаси. Заради неубедителното представяне на българина от екипа му предпочетоха да поправят стореното в състезателна среда. Преди две седмици той се раздели с треньора Дани Валверду.