Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ по тенис Хуан Мартин дел Потро призна, че е бил много близо до идеята да прекрати своята кариера. Поредицата от контузии в китката почти е успяла да го откаже от битките край корта.

27-годишният аржентинец се завърна в тура през февруари или иначе казано – след 11-месечна пауза заради трета поредна операция на китката. Дел Потро зарадва своите фенове, като успя да стигне полуфиналите на турнира в Делрей Бийч.

„Бях много близо до отказване от тениса. Стоях си вкъщи ядосан на всичко и не гледах тенис по телевизията, защото това ме натъжаваше“, сподели тенисистът.

„Бях ужасно близо. Сега обаче има много позитивни неща, които мога да взема от тура. Харесва ми да играя тенис и това обобщава всичко. Да се надяваме, че с третата операция проблемът ми е почти напълно решен. Ето, че съм тук отново. Все още съм уверен в играта си и гледам напред към мачовете срещу най-добрите. Не искам да се повтарят събитията от Индиън Уелс, където не можех да ударя бекхенд с пълна сила“, допълни Дел Потро.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS