Запомнете името Карлос Алкараз Гарфиа, защото това може би е тенисист, за когото ще се говори много в бъдеще.

15-годишният талант накара тенис специалистите да заговорят за него след невероятните му постижения през последните две седмици.

През миналата той се превърна в първия състезател, роден през 2003-а година, който печели мач на ниво Чалънджър. Той го направи още в първия си двубой на това ниво.

А сега, няколко дни по-късно, Алкараз Гарфиа вече има две победи и в третия кръг на турнира в Мурсия.

Така испанецът вече си осигури и първите точки за АТР ранглистата. Успехът му в сряда обаче е още по-специален, защото дойде над тенисист от топ 200. Алкараз победи с 6:3, 7:6(4) своя сънародник и №140 в света Педро Мартинес.

Така той се превърна в едва петият тенисист в последните 20 години, който успява на 15-годишна възраст да победи съперник от топ 200. Последният, който го бе направил, бе Райън Харисън през 2008-а в Хюстън, когато победи №95 Пабло Куевас.

Преди почти 17 години пък това направи и Рафаел Надал, побеждавайки №81 Рамон Делгадо в Майорка. Другите двама с такова постижение са Ришар Гаске и Бърнард Томич.

Алкараз обаче не мисли да спира дотук. Защото в четвъртък той ще срещне друг тийнейджър в лицето на Рудолф Молекер в опит да достигне до четвъртфиналите.