Последният турнир от Големия шлем за годината вече е в историята и за следващия такъв ще трябва да почакаме още няколко месеца - до януари 2020 г. в Австралия. И затова вече е време за равносметки какво се случи на US Open. 

Организаторите на турнира изброиха най-големите изненади в турнира, като в това обратно броене на последно място беше сложена победата на Григор Димитров над Роджър Федерер на четвъртфиналите. Това беше един от осемте момента, които шашнаха всички на Флашинг Медоус. 

Освен победата на българина над бившия номер едно, другите "бомби" в турнира според организаторите са: Победата на Андрей Рубльов над Стефанос Циципас (първи кръг), победата на Томас Фабиано над Доминик Тийм (първи кръг), победата на Анна Калинская над Слоун Стивънс (първи кръг), победата на Тейлър Таунзенд над Симона Халеп (втори кръг), победата на Алекс де Минор над Кей Нишикори (трети кръг), победата на Белинда Бенчич над Наоми Осака (1/8-финал), победата на Циян Ван над Ашли Барти (1/8-финал). 

А ето и какво пишат от сайта на турнира за успеха на Гришо над Федерер: 

"Федерер имаше перфектен баланс от 7:0 успеха над бившия №3 в мачовете им преди този четвъртфинал. Но явно никой не побеждава осем пъти поред Григор Димитров. Това знае и Рафаел Надал, който също загуби в осмия си мач от българина."

"Димитров, който се беше сринал до 78-то място преди турнира, стъпи здраво на основната линия и се надиграваше удар след удар с 20-кратния победител в Големия шлем. И след драматичната петсетова битка Федерер, който определено имаше проблеми с травма, трябваше отново да си тръгне рано от Ню Йорк. Е, рано по неговите високи стандарти", написаха от сайта.