Бащата на Григор Димитров - Димитър Господинов бе удостоен със званието "почетен гражданин" на Хасково. Отличието бе връчено на треньора на тържествена сесия на Общинския съвет на днешния празник на града.

„Горд и щастлив съм с признанието”, заяви Димитър Господинов. „Това е признание за целия спорт в града. Доста хора преди мен са положили основите на тениса и аз съм щастлив, че успявам да допринеса за неговото развитие.”

Димитър Господинов коментира представянето на Григор Димитров на US Open и разкри, че преди турнира синът му е страдал от разкъсване на раменната става.
„Най-важното и радостното е, че последният ядрено-магнитен резонанс мина преди US Open. Григор имаше 40 процента разкъсване на мускула в раменната става.”

„В момента обаче няма абсолютно нищо и затова може би това е една от причините да бъде освободен и да играе с по-голямо желание. Винаги, когато той се чувства добре на корта и когато представя най-доброто, винаги съм бил удовлетворен.”

„Григор не е спирал да мисли за Хасково и при всеки един удобен момент си идва в града. По всяка вероятност следващата му среща с вас, медиите, ще бъде през месец ноември", каза Господинов от сцената на драматичния театър "Иван Димов", където се състоя церемонията.