Въпреки че отпадна още в първия кръг на US Open, българската звезда Григор Димитров се изкачи с една позиция в ранглистата на АТР. Той вече е на седмо място, въпреки че загуби 35 точки от актива си. 

Причината за изкачването му се дължи в срива на миналогодишния финалист Кевин Андерсън, който загуби повече от 1000 точки и се срина до 9-та позиция. Активът на българина е 3755 точки. 

С цели 960 пред него е Марин Чилич, така че му трябват сериозни победи до края на сезона, за да се изкачи още. А преднината му пред осмия Доминик Тийм е само 90 точки, така че определено предстои интересен завършек на годината. 

Най-голямото изкачване в Топ 10 реализира победителят в Ню Йорк Новак Джокович. Сърбинът се изкачи до №3 в света с 6445 точки и съвсем скоро може да застигне втория Роджър Федерер, който е с 6900. Лидер остава Рафаел Надал с 8760 точки. 

По една позиция след US Open губят Хуан Мартин дел Потро и Александър Зверев, а в Топ 10 влезе Джон Иснър след изпадането на Давид Гофен от там. Полуфиналистът от Флашинг Медоус се изкачва със 7 позиции до №12 в света.