Максимата, че никой не е застрахован от грешки, се доказа за пореден път. Едно от най-големите и уважавани издания не само в Испания, но и в Европа - вестник "Марка" - се изложи с информацията си за родната тенис звезда Григор Димитров. 

Едни от журналистите на изданието явно се е разсеял, защото написа, че българинът всъщност е... беларусин. Грешката е в информация, посветена на мача на Димитров с Диего Шварцман на турнира в Истанбул преди години, когато родният представител потроши ракетата си и беше наказан за това. 

Всъщност, грешката на разсеяния редактор е още една само в това изречение, защото той пише, че надпреварата се е провела... в София. Но като изключим сгрешените два детайла, информацията като цяло е коректна. 

А припомнянето на този случай идва заради скандала около Серина Уилямс на финала на US Open, когато тя беше наказана със служебна загуба на гейм срещу Наоми Осака. След мача американката обвини рефера в сексизъм, защото според нея никога мъж-тенисист никога не е бил наказван по подобен начин. Но Гришо всъщност е изпитвал това на гърба си. 

Грешката на вестник "Марка"

източник: marca.com