Стан Вавринка записа втора поредна победа над Григор Димитров, при това на турнир от Големия шлем. Той го изхвърли в първия кръг на US Open, след като беше сторил това и почти два месеца по-рано на Уимбълдън. 

Швейцарецът, който е победител в Ню Йорк отпреди две години и пропусна миналогодишното издание на Откритото първенство на САЩ заради операция, разкри каква е била тайната да се справи с осмия поставен в схемата. Стан добави, че е бил уверен в успеха. 

"Спечелих срещу Димитров на Уимбълдън, където настилката е най-неприятна за мен и днес имах увереност и знаех, че ще спечеля. Условията днес бяха тежки за мен. Трябваше да го притискам и в крайна сметка ми се получи."

"Трябваше да имам повече дълбочина в разиграванията, да играя по един и същи начин гейм след гейм и да го притискам. Чаках момента си и го оползотворих."

"Той и много други играчи концентрират вниманието си върху бекхенда ми, а за мен е важно да подобря играта си на този удар. Но днес имах много силни удари от форхенд и го раздвижих достатъчно", заяви Вавринка.