Един от големите фаворити за титлата на US Open Рафаел Надал даде сериозна заявка за спечелването ѝ. Испанецът тръгна мощно на кортовете на Флашинг Медоус и премаза като товарен влак австралиеца Джон Милман. 

Мнозина очакваха сериозна битка и дори възможна изненада, тъй като Милман имаше победа над Роджър Федерер миналата година в Ню Йорк. Сега обаче се оказа прекалено ниска летва за Матадора от Майорка и се прибира рано-рано към родината си. 

Поставеният под номер две в основната схема имаше нужда от малко повече от два часа на корта, за да се разправи с опонента си с 6:3, 6:2, 6:2. Надал притискаше австралиеца до стената във всяка една удобна възможност и това го постави на колене. 

Големият фаворит постигна ранни пробиви и в трите сета, което направи задачата му повече от лесна. Така той без абсолютно никакви затруднения продължи във втория кръг, където го чака друг австралиец - Танаси Кокинакис, за когото също най-големият връх в кариерата е победа над Роджър Федерер, макар и не на мач от Големия шлем. 

Напред продължава и 6-ият в схемата Александър Зверев, но далеч по-трудно от Надал. Германецът се мъчи три часа и пет сета срещу непоставения молдовец Раду Албот, но в крайна сметка го преодоля след 6:1, 6:3, 3:6, 4:6, 6:2. 

Така той избегна нерадостната съдба на Доминик Тийм, Карен Хачанов, Стефанос Циципас и РОберто Баутиста-Агут, които не успяха да преодолеят първия кръг от поставените в първата десетка на схемата. Зверев обаче ще има нелека задача срещу представителя на домакините Франсис Тиафо във втория кръг.