Бившият номер едно в света Рафаел Надал продължава страхотния си поход на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Испанецът записа трета поредна победа, като жертвата му сега беше кореецът Хьон Чун. 

Матадора се разправи с азиатския си съперник за точно два часа, като в това време на корта беше безпощаден - 6:3, 6:4, 6:2. Съперникът му се бори, доколкото му позволяваха силите, но те се оказаха твърде малко, за да затруднят един от фаворитите за отличието в Ню Йорк. 

Първият сет мина под диктовката на Надал, който не даде нито точка за пробив на Чун. Той пропиля брейкбол още в първото подаване на корееца, но после получи още два при 3:2 в своя полза, реализира втория и поведе с пробив. Затвърди го, после стигна и до два сетбола в деветия гейм, затваряйки при 6:3. 

Във втората част нещата се развиха почти огледално. Там пак всичко се реши от един пробив, който този път дойде в петия гейм. Това бяха и единствените възможности за пробив в сета, а пак Надал реализира от втория сетбол, за да затвори при 6:4. 

Това окончателно демотивира корееца, който в третия сет записа само два гейма, допусна два пробива и всичко приключи за него на втория час от началото на битката. Така Надал е на 1/8-финал, където го чака една от сервис-машините измежду Джон Иснър и шампиона от 2014 г. Марин Чилич.