Станаха ясни условията за тенисистите, които ще участват в Ю Ес Оупън. Турнирът от Големия шлем стартира на 31 август в Ню Йорк.

Състезателите ще бъдат задължени да се настанят в един от два хотела - Long Island Marriott или Garden City.

Всеки от тях може да резервира максимум две стаи, една от които ще бъде платена от Американската тенис асоциация USTA, а другата - от самия спортист. Всички участници ще трябва да подпишат отказ от претенции.

Във връзка с опасността от заразяване с коронавирус по време на пътуването до САЩ, тенисистите ще трябва да останат в своите хотелски стаи до получаването на отрицателен тест. Чак след това те могат да посетят кортовете на Ю Ес Оупън. Втори тест ще бъде направен 48 часа връщането им в хотела. Освен това за общото състояние на тенисистите и телесната им температура ще бъде следено ежедневно. Всички участници в турнира са задължени да носят предпазни маски и да спазват социална дистанция, с изключение на мачовете и тренировките.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.