Мачът на годината за Интерактив тенис ще се играе тази вечер от 19:00 часа в MG Tennis Club в парка „Заимов“. Радослав Владимиров ще спори със Станислав Иванов за трофея в Lotto ITL Finals.

Турнирът събра най-добрите осем играчи от Интерактив тенис, а след десет дни оспорвани битки до двубой за титлата стигнаха Радо и Станислав. Владимиров е N1 в схемата и победител в първите два Мастърса на ИТЛ за 2018. За Иванов това ще е втори финал в най-престижното състезание. През 2016-а той загуби от Едиз Батран и със сигурност ще направи всичко възможно, за да спечели. Победителят ще си тръгне с ваучер на стойност 500 лв., а финалистът ще прибере 300 лв. от Lotto Sport.

Организаторите на турнира канят всички фенове да подкрепят играчите в MG Tennis Club, където могат да гледат срещата от трибуните или на мониторите в покрития външен бар MG Champions Cafe. Един от присъстващите ще си тръгне с тениска „Лото“ с автограф от Виктор Троицки.

Независимо кой ще спечели финала на Lotto ITL Finals 2018, класирането в годишната ранглиста на ИТЛ вече е ясно. Номер едно е Радослав Владимиров, който има 3000 точки, а ако запише победа тази вечер, ще добави в сметката си още 500. Втори е Станислав Иванов.

От началото на този Мастърс той събра 800 точки и вече има 2070. Преди турнира той беше на шесто място, но класирането му за финала му осигури прогрес с цели пет позиции. Дори и да победи Радо обаче, той ще вземе още 500 точки, а те не са достатъчни, за да завърши годината на върха. Трети с 1940 точки остава Цветан Бешевишки, който прибави 600 точки от трите си победи в групите.