Григор Димитров записа трета поредна победа в Куинс, а последната му жертва бе добрият му приятел Никола Маю. След успеха Гришо даде интересно интервю пред сайта на турнира, в което говори за въпросния мач, за предстоящия сблъсък с Андерсън в спора за място на полуфиналите, за обещанието си всяка година да играе на турнира в Куинс и отговори на неизбежния въпрос за сравненията с Федерер.

"Беше тежък мач при лоши атмосферни условия и беше много ветровито", коментира хасковлията срещата си с Маю. "В същото време бе забавен мач - познаваме се доста добре и в началото не се чувствахме комфортно, тъй като бе малко хлъзгаво и подхвърлянето на топката за сервис бе трудно, но успях да пробия в края на първия сет, а след това и във втория и в крайна сметка да затворя мача."

"В първия сет той сервираше страхотно, а аз не можех да вкарам една топка в корта. Беше ми много трудно да предвидя сервиса му и да вкарам ретура си, но постепенно навлязох в ритъм и нещата започнаха да се случват малко по-лесно."

Григор бе помолен да коментира и близките си отношения с директора на турнира и какво мисли за турнира в Куинс. "За първи път играх тук преди четири години, още когато се състезавах при юношите. Поддържам отлични отношения с директора на турнира и съм му обещал всяка година да участвам. Всеки път тревните кортове са в много добро състояние и винаги имам възможност да тренирам с добри тенисисти. Мисля, че към всички играчи отношението е на най-високо ниво и всички са щастливи да участват в този турнир", бе отговорът на първата ни ракета.

А дали има усещането, че мач след мач и месец след месец играта му става все по-добра? "Да, това е и целта ми. Вече спечелих три мача, а имам чувството, че в следващия мога да играя дори още по-добре. Мога да пробвам нещо ново и да импровизирам малко."

В опит да се превърне в първия българин, достигал до полуфинал на АТР турнир, Гришо ще се изправи срещу Кевин Андерсън. 203-сантиметровият южноафриканец води с 2-1 в преките двубои, но пък единственият им мач на трева бе спечелен от хасковлията и то с доста убедителното 6-3 6-2. Дали това му дава допълнителна увереност?

"Да, определено, но той е страхотен тенисист и в последно време играе доста добре. Притежава мощен сервис, така че трябва да бъда внимателен с определени неща, но се чувствам страхотно преди следващия си мач. Нямам големи очаквания, просто искам да изляза на корта и да поиграя малко тенис."

Разбира се не бе подминат и редовния въпрос относно сравненията с Роджър Федерер. Дали това оказва допълнително напрежение върху него и дали му харесват? "Не, че не ги харесвам, но проблемът е, че не мога да се сравнявам с него. Не съм постигнал нищо голямо, дори не съм играл във втората седмица на турнир от Големия Шлем и не съм печелил нито един АТР турнир. Разбира се, че е страхотно, че чувам това, но в определен момент хората трябва да си кажат, че е достатъчно. Сега съм само аз", завърши Григор Димитров.

Гришо участва и в рубриката на "The Jaguar Road to Queen's", в която отговори на серия кратки въпроси.

Вижте видео от двете интервюта на Григор: