Валентин Бонев триумфира в София Тех Парк ИТЛ 250, като победи на финала Добромир Абаджиев в трисетов трилър с 2:1 (2:4, 4:1, 13:11). Това е втората титла на Вальо в турнирите при средно напредналите на Интерактив тенис, а следващата му цел е купата при напредналите.

Финалът в Тех Спорт започна с дълги разигравания и надлъгване. И двамата противници не бяха във върхова форма и разчитаха да разкъсат играта на съперника. Добромир се опита да натисне опонента си със сервис мрежа, но Вальо доказа, че вече е добил опит от турнирите, наблюдава добре опонентите си и знае как да противодейства на този стил. Въпреки това Добромир успя да пробие в последния момент и взе сета с 4:2.

Във втория сет Бонев се мобилизира, а натрупаната умора развали играта на Добромир. Така, след 1:1, Валентин направи два пробива и спечели сета.

В решаващия тайбрек сет Валентин Бонев поведе с 6:3, но след това допусна много грешки и успя да стигне до първия си мачбол едва при 9:8, при подаване на съперника. Добромир Абаджиев обаче взе и двата си сервиса, стигна до 10:9 и два мачбола, които пропиля. Така, след дълга игра на нерви, Бонев взе три точки поред и спечели сета с 13:11, а с него и титлата.

източник: Интерактив тенис

"Играя в ИТЛ от две години, но не съм от най-активните", каза след победата Валентин Бонев и добави:

"За втори път печеля турнир при средно напредналите. Играя и при напредналите, но там стигам до 2-3 кръг. Организацията на вечерните турнири е много добра, а при напредналите се включват много силни играчи. Веригата се развива постоянно, играем в нови комплекси, което е супер. Интерактив тенис се налага като основен аматьорски турнир."

В категория 500 от Третия вечерен турнир до финала стигнаха Едиз Батран и състезавалия се за НСА Майкъл Ляков. Майкъл надви трудно Станислав Иванов на полуфинала в мач с три сета и шампионски тайбрек (4:2, 1:4, 10:3). Това беше дебютът на Ляков в ИТЛ, с който показа, че може обърка плановете на доста от фаворитите. Едиз пък победи щастливия губещ Иво Боджаков, класирал се след като швейцарецът Филип Байерфус трябваше да лети за родината си.

Финалът при напредналите ще се играе тази вечер от 21:00 часа в София Тех Парк, а организаторите канят всички приятели на тениса да дойдат и да подкрепят съперниците.

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете при начинаещите от Четвъртия вечерен турнир, който се играе в тенис клуб 360. Желаещите да трупат опит в състезания могат да се запишат за надпреварата при напредналите в Четвъртия вечерен турнир, която започва на 1 април.

Схемата при средно напредналите вече е затворена, а срещите стартират на 25 март, понеделник. Повече подробности за ИТЛ и за състезанията на най-голямата аматьорска лига в България можете да намерите тук.