Българските национални тенисистки тренират с още по-отлично настроение след като стартираха с победа над Полша за Фед Къп. Успехът бе оценен подобаващо, тъй като съперникът притежава състезателка в Топ 10 на света. Победата на Маги Малеева и Цвети Пиронкова на двойки зарадва не само българския лагер, но и сънародниците ни емигранти, дошли на кортовете Ейлат. Българската публика зае местата си при температура от 26 градуса и ги напусна при 8.

Тази сутрин тенисистките ни тренираха отново не на официалните кортове, а на тези към спортния комплекс където са настанени. На загрявката на поляната сред палмите българките се засякоха със съперничките си от Люксембург. На тревата Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Елица Костова заложиха на кросчета, спринтове и обиколки. Маги Малеева получи почивка преди обед.

България заема второ място в група Б на своя поток за Фед Къп, след като победи Полша с 2:1 победи на старта на надпреварата в Ейлат. Лидер е домакина Израел, който би категорично Люксембург с 3:0 победи, губейки само един сет в трите срещи. В 16 часа националките ни ще излязат срещу Люксембург, като в ранния следобед ще се знае точно кои ще бъдат съперничките на двата сингъла и двойки. Вероятно и Диа Евтимова ще се появи на корта поединично защото има натрупан голям опит в мачове срещу този съперник. Елица Костова пък може днес да почива защото след като й бяха нужни около 160 минути на корта, за да спечели първия сингъл вчера срещу Магда Линет, получи болки в лявото коляно, а от няколко дни десният й глезен се подува.