Тихомир Грозданов спечели титлата от тенис турнира за мъже „Д-р Тодор Тодоров” в столичната зала „София”. Във финала на състезанието, което се проведе под шефството на БНТ и БФТ за наградите на „Шарп”, Грозданов се наложи над Тодор Енев с 3:6 6:3 7:5.

Двубоят беше много оспорван и изпълнен с множество обрати и спиращи дъха разигравания.

„Очаквах да се получи равностоен мач. За жалост се представих малко по-слабо от предишните срещи, допуснах много непредизвикани грешки, особено в началото”, коментира първият в схемата Грозданов след двубоя. „Радвам се, че спечелих турнира, тази титла, както всяка друга, носи престиж”, допълни той.

Шампионът получи 1600 лева от общия награден фонд в размер на 5000 лева, а финалистът – 1000 лева.

„Благодаря на всички, които бяха съпричастни с организацията на 38-мото издание на този турнир, каза от своя страна почетният директор на надпреварата Петър Михнев. На първо място искам да изкажа най-сърдечните си благодарности на Българската федерация по тенис, която почете паметта на д-р Тодор Тодоров по този начин, като прекръсти турнира „Академик” на негово име. Искам да благодаря и на съдиите, които бяха безгрешни в работата си, на БНТ, и най-вече на спонсорите и основно на генералния спонсор на състезанието в лицето на „Актон Електроникс”, допълни той.