По-малко от месец остава до началото на шестия турнир от семейната тенис и СПА верига Уикенд тур, който ще се проведе от 3 до 5 август в РИУ Правец ризорт и е уникална възможност за тенис, голф и СПА в рамките на три дни. Заниманията по голф ще се проведат в „Правец голф клуб“ и са специален бонус от организаторите за участниците и гостите на RIU Pravets Open 2018. 

Тенис турнирът ще събере аматьори от цяла България, които искат да играят с нови съперници и да съчетаят любимия спорт с почивка на цялото семейство и приятелите. За петък, 3 август, са насрочени официалните тренировки. В събота ще се играят мачовете в групите при мъжете, жените и смесените двойки, а в неделя са финалите и награждаването.

Победителите ще получат ваучери от Wilson за пазаруване в магазини Sport Box и награди от домакините.

Мениджърът на Уикенд тур Ивайло Цанков подчертава, че състезанието е подходящо и за напреднали, и за начинаещи. То съчетава възможността да се натрупа опит в състезателна атмосфера с пълноценна почивка в подножието на Стара Планина. На разположение на всички са боулингът, СПА центърът, термалната зона, вътрешният и външният басейн, както и детският център в комплекса. Всичко това е придружено от кристален въздух, спокойствие и много зеленина.

източник: Интерактив тенис

На участниците в RIU Pravets Open са гарантирани минимум три мача, а срещите ще се играят на четири корта с Green Set настилка. Това означава перфектни условия през всяка част на денонощието, без значение от атмосферните условия. 

До момента за участие в турнира са записани 24 тенисисти, а местата се изчерпват бързо. Основни фаворити за титлата са Станислав Иванов, който след участието си в Сандански Оупън стана баща и се връща от почивката си за бащинство чак сега.

В Правец Станислав ще бъде със съпругата и детето си, но за да вземе трофея ще трябва да победи опитния Красимир Минтов от Казанлък. До запълването на схемата е много вероятно да се появят още претенденти за титлата и надпреварата да стане крайно оспорвана. Преди това обаче аматьорите от цяла България ще премерят сили в Хисаря от 13 до 15 юли, на Hissar Open 2018.

Повече информация за RIU Pravets Open 2018 и за веригата Уикенд тур може да намерите тук