Прецедателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, който бе безкрайно щастлив от грандиозния успех на Цвети Пиронкова и Григор Димитров на турнира „Хопман Къп“, заяви, че двамата ни тенисисти са сътворили нещо историческо, а Григор е бил извънземен в тези срещи.

„Много съм щастлив, изпълниха ни с голяма гордост, прославиха България“, бе емоционалният коментар на на Цветков минути след края на историческия мач на Пиронкова и Димитров

„Цвети не успя при 4:3 в първия сет да вземе гейма, тогава нещата щяха да тръгнат в друга посока, може би имаше някакво разтежение, но в крайна сметка Григор направи всичко възможно, не бях гледал такъв тенис може би в най-добрите мачове на Федерер, но Григор беше извънземен“, продължи прецедателят на Българската федерация по тенис.

„Цвети има последните години проблеми с лявото бедро, личеше си, че не смееше да скача на сервиз и да стъпва по сериозно на форхенда“, каза още Цветков.

„Григор показа невероятна игра, този мач ще бъде предаван в целия свят“,лаконичен бе Цветков.

„При всякакви варианти щяхме да спечелим, Цвети и Григор направиха нещо историческо, победихме САЩ на тенис и сме на трето място в неофициалното първенство „Хопман Къп“, коментира прецедателят супермача на нашите тенисисти.

„Ние сме приятната изненада в световния тенис, сега за нас остава да се възползваме от това и да продължим да налагаме този спорт в в България“, обяви Цветков

Относно това дали ще участват на Олимпийските игри за смесени двойки Цветков бе лаконичен :„Всичко зависи от тях.“