Президентът на БФТ Стефан Цветков бе преизбран за член на Борда на директорите на Тенис Европа. Това стана на конгреса на европейската тенис асоциация, който се проведе в Амстердам. От максималния възможен брой 68 гласа, Цветков получи 65 гласа във вота за новия Борд, което означава подкрепа от на практика цялата европейска тенис общност.

„Това е голяма чест както за мен лично, така и за българския тенис. Надявам се, че заедно с колегите от Борда ще продължим да налагаме Тенис Европа като една от модерните и динамични организации в спорта”, каза след избора Стефан Цветков. По време на официалната вечеря на конгреса той бе поздравен специално в речта на президента на ITF и член на МОК Франческо Ричи Бити за убедителния резултат.

За президент на Тенис Европа за следващите три години бе преизбран французинът Жак Дюпре, който бе и единственият кандидат. В Борда на директорите намериха място още Питър Бредертън (Великобритания), Алексей Селиваненко (Русия), Гюнтер Ланг (Германия), Микеле Брунети (Италия), Айда Улуч (Турция), Карин ван Байстервелд (Холандия) и Филиос Христодулу (Кипър).

В избора за ръководството на европейската тенис асоциация отпаднаха големи фигури като швейцарецът Ерик Келер и испанецът Игор дел Бусто - представителите на федерациите на най-добрите тенисисти в света Роджър Федерер и Рафаел Надал...

Европейската тенис федерация "Тенис Европа" е най-важната континентална тенис организация, която включва 49 членки. Тя администрира и развива тениса в Европа на всички нива - юношески, професионален, ветерански и т.н.