Най-голямата аматьорска лига в България Интерактив тенис стартира шестия си вечерен турнир в понеделник.

Мачовете ще се играят в ТК „18.82“, като първи на кортовете ще излязат начинаещите. Записването за тях е отворено до петък, 14 юни. Състезателите от категория ИТЛ 250 могат да заявят участие до 21 юни, а двубоите им започват на 24-ти. Както обикновено, напредналите ще се включат в турнира седмица по-късно, на 1 юли, като схемата за тях е отворена до 28 юни.

"Очакваме сериозен интерес към състезанието, защото ще съчетаем прохладата на вечерните часове с уникалния шанс за аматьорите да се изправят срещу нови и непознати съперници", каза мениджърът на Интерактив тенис Ивайло Цанков и добави: "Турнирът е гаранция за събиране на много нов опит и умения, а най-ценното според играчите е възможността да намериш нови приятели на корта."

Шестият вечерен турнир ще се проведе във формат Fast4 – 2 къси тайбрек сета до 4, а при трети сет – шампионски тайбрек.

Началото на срещите е в 20:00, 21:00 и 22:00 часа. Загрявката продължава 5 минути, а мачовете – не повече от час. Започнатите геймове приключват с правилото No Ad, а недовършените сетове се доиграват като къс тайбрек до 4. Надпреварата е отворена и за мъже, и за жени. Всяка победа носи точки за годишната ранглиста на ИТЛ и определя рейтинга (уникалния интерактивен тенис номер) на всеки играч.

Желаещите да трупат опит на корта могат да се запишат до петък и за първия турнир от веригата съботно-неделни състезания на Интерактив тенис ITL Challenger, който ще се проведе на 15 и 16 юли в ТК „18.82“.

За подреждането в схемата и тук ще важи рейтинговата система на ИТЛ, а организаторите гарантират оспорвани мачове и никакво чакане за срещите.

Повече подробности за Интерактив тенис и за турнирите на лигата можете да намерите тук.