Участничката в отбора на Европа на ITF до 16 години Петя Аршинкова се класира за полуфиналите в турнира на двойки на турнира в Милано, който е от най-високата първа категория на Тенис Европа и е част от програмата на състава на Стария континент.

Пловдивчанката и партньорката й от Украйна Анастасия Клименко, които са №4 в схемата, победиха на четвъртфиналите с 6:7(6), 7:6(3), 10-4 седмите поставени Анастасия Детюк (Молдова) и Вера Лапко (Беларус). На полуфинала Аршинкова и Клименко очакват Даниела Рамирес (Венесуела) и Агостина Сампроньо (Аржентина).

На единично 15-годишната Петя беше №10 в схемата, но отпадна в първия кръг от италианката Силвия Кинелато след 7:6(6), 3:6, 3:6.

Българката замина за лагера на отбора на Европа във Флоренция на 30 май. Миналата седмица тя участва в състезанието в Монтекатини, Италия, също от първа категория, където стигна втори кръг на единично и четвъртфинал на двойки с Клименко.

Следват две състезания от програмата на отбора. Те са в Дания – Одензе и Орхус, които са от календара на Международната тенис федерация ITF.