Остават два дни до края на записването за Sport Depot Open 2018, съобщават организаторите от Интерактив тенис и Български национален тенис център. До 14 септември начинаещи и напреднали могат да заявят участие в квалификациите за втория за годината Мастърс от сериите ITL1000. Засега в схемата са записани 80 играчи, но интересът към турнира е голям и броят им най-вероятно ще надскочи 100. 

Надпреварата носи 1000 точки за ранглистата на ИТЛ и може да промени подреждането в лигата, както и имената на участниците във финалния турнир – ITL Finals 2018. Той ще се играе от 17 до 23 декември и е единствен по рода си в България. За него се класират най-добрите осем от турнирите категории 500 и 1000. Играчите ще бъдат разделени в две групи и ще играят всеки срещу всеки.

Полуфиналът и финалът ще са с формат 2 от 3 сета, а срещите ще се предават на живо в Интернет. Миналата година победител стана Едиз Батран, но титлата не беше достатъчна, за да оглави годишната ранглиста. Така, след две години като най-добър играч на вечерните турнири „Лото“, той предаде щафетата на Адриан Стоименов.

източник: Интерактив тенис

Мачовете от основната схема на Sport Depot Open 2018 започват на 1 октомври на кортовете на Българския национален тенис център и ще се играят във формат 2 от 3 тайбрек сета. Освен 1000 точки шампионът ще получи парична награда от Спорт Депо.

Водач в схемата е Радослав Владимиров, който е с ИТН рейтинг 5 и е с най-големи шансове за победа. Без бой обаче няма да се дадат най-добрите във вечерните турнири „Лото“ Камен Маздрашки, Красимир Маринов, Цветомир Ценков и завръщащият се след дълга пауза Станислав Иванов.

Повече подробности за турнира и за записването можете да намерите на сайта на Интерактив тенис interactive-tennis.com.