Българския тенисист Григор Димитров спечели тенистурнира на твърди кортове от веригата ITF в Мостолес (Испания), с награден фонд 15 000 долара.

На финала шампионът от Откритото първенство на САЩ и "Уимбълдън" при юношите победи представителя на домакините Игнасио Кол-Риудаветс (Испания) с 2:0 сета - 7:6 (3), 6:3, за 1.45 часа игра. Кол-Риудаветс е 442-ри в ранглистата на ATP и номер 3 в основната схема на турнира. Мачът започна с пробив на Риудаветс в първия гейм, след което Григор взе четири поредни гейма, за да поведе с 4:1.

Испанският тенисист се реваншира, като си върна четирите поредни гейма и поведе с 5:4. При този резултат нашето момче спаси няколко сетбола, изравни за 5:5, след което двамата си размениха по един гейм, за да докарат сета до тайбрек. В него интригата бе само в първите разигравания, Димитров взе преднина и го затвори след 7:3.

Във втория сет Риудаветс поведе с 3:0, но Григор не се предаде и спечели следващите шест поредни гейма, за да триумфира като победител в турнира. Така на целия турнир хасковлията не допусна да загуби нито един сет.