Любен Попов и Арина Корзун спечелиха титлите в индивидуалната надпревара на Sandanski Open I, организиран от семейната тенис и СПА верига Уикенд тур. Турнирът е втори в програмата на веригата за 2021 и първи на открито за този сезон. При спазване на всички противоепидемични мерки аматьори от цяла България се събраха, за да излъчат новите шампиони на тура и да починат с близките и семействата си. Този път домакините от Интерхотел Сандански не предложиха луксозните услуги на СПА центъра си, но всички се насладиха на прекрасно време, на красотата на градския парк и на много оспорвани мачове.

При мъжете Любен Попов защити титлата си от миналата есен, когато стана шампион в Sandanski Open II. Най-добрият играч на Интерактив тенис за 2019 година има няколко купи от Сандански и отново доказа, че южният град е едно от любимите му места за игра. Фаворити за титлата през тази година освен Попов бяха Георги Митрев, Коце Стоянов и Димитър Атанасов. Георги Митрев е представител на местната тенис школа, има няколко титли от индивидуалната надпревара при мъжете в Уикенд тур и отново показа тенис от изключително високо ниво. Въпреки това не му стигнаха сили за победа във финала, където отстъпи на Попов с 4:6.

При дамите шампионка стана Арина Корзун от Русия, която надделя в срещата за първото място над Калина Тошева с 6:2. В отсъствието на една от най-силните аматьорки и традиционна победителка в Сандански Стефка Бончева женският турнир предложи равностойни мачове и много емоции. Шестте състезателки показаха завиден хъс за игра, но Арина записа четири победи и взе купата. В турнира на двойки мъже се включиха осем отбора, а мачовете бяха невероятна атракция.

В крайна сметка най-добри бяха Любен Попов и Красимир Вангелов. В оспорван финал те победиха Димитър Атанасов и Венци Иванов с 6:5 и спечелиха първите места. На смесени двойки триумфираха Любен Попов/Цветелина Пулева след 6:2 срещу Васил Беров/Арина Корзун. В утешителния турнир първото място извоюва Николай Йорданов, победил Танчо Сакутов в срещата за първото място с 6:5. Следващата надпревара на Weekend Tour е RIU Pravets Open. Турнирът започва на 16 април, а освен тенис състезателите и близките им ще могат да играят голф в Riu Pravets Golf & Spa Resort. Схемата за надпреварите е отворена, а заявки за участие се приемат до 13 април на weekendtour.bg.