Бяха обявени номинациите за двубоите от Купа Дейвис, които трябва да се изиграят от 8 до 10 юли. В състава на България за плейофа за оставане във втора група на Евро-африканската зона на турнира срещу Кипър в София очаквано липсва името на първата ни ракета Григор Димитров.

В отсъствието на единствения ни тенисист в Топ 500, лидер на състава ще бъде дебютиралият през март Димитър Кутровски, който е 553-и в последната световна ранглиста. Капитанът на отбора Огнян Илиев е заявил още Тихомир Грозданов, Тодор Енев и Димитър Кузманов, пише специализираният сайт racketi.com.

Добрата новина преди мача в зала „София” е, че в тима на Кипър не фигурира името на световната звезда Маркос Багдатис засега. Капитанът на тенисистите от Острова на Афродита Янос Хадзигеоргиу ще разчита на играчи без класиране в АТР. Това са натурализираният румънец Рарес Куздриореан, Кристофер Кутрузас, Фотос Фотиадес и Филипос Цангаридис.

Илиев, който в момента е в Лондон, ще събере своите избраници на лагер на 1 юли. При успех България ще запази мястото си в групата, а при поражение – ще изпадне в третото ниво на зоната.