Йордан Младенов спечели Шестия вечерен турнир „Лото“, категория 125, като на финала победи Марин Барнеков с 2:0 сета (7:6, 7:6). Срещата се игра на Националния тенис център и продължи малко повече от два часа. Финалистите демонстрираха отличен тенис и здрава психика и показаха, че и при начинаещите в Интерактив тенис има оспорвани разигравания.

Финалът започна на скорост, а Йордан поведе с 3:1 сета. След разнообразна игра, която редуваше отбранителен тенис с атакуващи удари, последва изравняване 4:4 и отново равенство – 5:5. След много критични моменти първият сет стигна до тайбрек, като Йордан поведе с 6:2 и с помощта на отличен форхенд и силен и насочен сервис успя да затвори сета в своя полза - 7:3.

Вторият сет беше изпълнен с пробиви, като при 4:4 Марин отново взе подаването на Йордан и сервираше за сета. След няколко двойни грешки обаче Йордан отново проби и стигна до 5:5. Последва нов пробив и 6:5, а при 30:0 Йордан мобилизира всичките си сили, успя да неутрализира силно лифтирания форхенд на противника, след което изравни и записа още един пробив. В тайбрека Марин поведе в резултата, но Йордан демонстрира по-здрава психика и спечели сета със 7:4.

"Това беше първият ми финал след 12 турнира в Интерактив тенис – при начинаещите, средно напредналите и в Мастърса", каза Йордан след победата и добави: "Удовлетворението ми е голямо, защото вложих много старание и усилия, а и мачът продължи повече от 2 часа. Сега целта ми е да напредна, да се представям по-добре в по-високите категории и да спечеля още турнири. Благодаря на мениджъра на Интерактив тенис Ивайло Цанков и на Националния тенис център за отличната организация и за перфектните кортове."

Шестият вечерен турнир „Лото“ продължава със състезанията в категория ИТЛ 250 и ИТЛ 500. Всички приятели на тениса могат да дойдат в Българския национален тенис център в Борисовата градина, за да подкрепят играчите и да се разхладят в жегите.

Повече подробности за Интерактив тенис и за вечерните турнири „Лото“ можете да намерите на сайта на веригата interactive-tennis.com.