Любителски турнири Интерактив тенис закриват сезона на открито с четвъртия си съботно-неделен турнир Barocco Cup ITL Challenger и надпреварата при напредналите в Осмия вечерен турнир в ОББ БНТЦ.

Barocco Cup ITL Challenger ще се проведе в два дни, на 5 и 6 октомври. В събота на кортовете в клуб „Бароко спорт“ излизат състезателите, записали се за участие в категория 250, а в неделя ще бъде определен и шампионът в категория 500.

Всички имат гарантирани минимум две срещи и възможност да покажат най-добрия си тенис. Играчи с рейтинг 10 (начинаещи, без опит и с малък опит в състезания) играят безплатно ако отпаднат в първата си среща.

В първите три уикенд турнира аматьорите мериха сили на червени кортове – в клубовете 18.82 и „Дема“. Този път излизат на хард настилка. За състезателите това е предизвикателство и ще трябва да избират печеливша тактика в движение, спрямо различни съперници и различни условия. За тяхна радост синоптиците предвиждат хубаво време и ще имат шанс да покажат най-доброто, на което са способни.

Конкуренцията в четвъртия ITL Challenger ще бъде голяма. Турнирите от тази категория носят точки за годишната ранглиста на ITL Sofia Tour 2019, а до финалния турнир за 2019 остават само два месеца. Очаква се в Barocco Cup да се включат най-мотивираните за участие във финалния Мастърс на лигата ITL Finals 2019.

В понеделник, 7 октомври, започва надпреварата и при най-добрите в Осмия вечерен турнир на Интерактив тенис. Състезанието се провежда в ОББ БНТЦ, а записването е отворено още два дни. На кортовете в Борисовата градина ще излязат утвърдени имена в аматьорския тенис като Иван Златанов, Ивайло Боджаков, Тихомир Желев и Камен Маздрашки.

Шампионът ще стане ясен след десет дни, но организаторите не посочват фаворит за титлата. Мачовете в категория 500 на Вечерните турнири стават все по-оспорвани и все повече нови имена демонстрират отлична игра и хъс за победа.