Григор Димитров даде интервю след отличната си победа с 3:0 сета над Симоне Болели в мач от първия кръг на Уимбълдън. В него не бе подминат въпроса за изказването на Серина Уилямс относно "тенисистката, която има за приятел човек с каменно сърце".

"Мисля, че това е напълно... не, определено няма да коментирам това. Аз съм на Уимбълдън, направих страхотен мач и ще оставя играта ми да говори вместо мен", сподели Гришо.

Относно мача с Болели, Димитров коментира: "Беше страхотен ден. Изиграх много добър мач. Опитах се да го приключа бързо и да се възползвам от открилите ми се възможности. Радвам се, че успях."

Григор не крие, че Уимбълдън е любимият му турнир, а Лондон един от любимите градове, а една от причината: постоянният дъжд над английската столица. "Да, и го казвам без никакъв сарказъм. Наистина! Харесва ми, че тук винаги вали, а аз обичам дъжда. Обичам го, просто се чувствам приятно. Харесва ми мрачната атмосфера, когато е тъмно и в същото време вали. Това ми дава и допълнителна енергия да играя добре."

В края на интервюто хасковлията бе помолен да коментира и имитациите на приятелката му Мария Шарапова, които той и Новак Джокович направиха след демонстративния мач помежду им миналата седмица. "Тя мисли, че никой от нас двамата не се справи добре, така че предполагам това ни прави равни", отговори с усмивка Гришо.