Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че е много доволен след успеха над САЩ в последния мач за България на тазгодишното издание на Хопман Къп. Димитров постигна изключително убедителна победа над осмия в света Марди Фиш, след което заедно с Цветана Пиронкова биха американците и на двойки.

В интервю за БНТ след края на мача на смесени двойки, Гришо призна, че организаторите са се съгласили да съкратят мача, за да може българинът да хване полет до Сидни.

Димитров не пожела да разкрие какво са си казали с Марди Фиш, след като на няколко пъти двамата тенисисти стигнаха до размяна на думи по време на срещите.

Ето какво сподели Григор Димитров за в ефира на БНТ:

Първо бях доста концентрирам в целия мач, чаках с нетърпение тези двубои от турнира. Жалко, че с Бердих не успях да бия. Днес се получи чудесна атмосфера играх по начина по който исках, чувствах се доста добре през целия мач.

Марди Фиш беше доста изнервен след мача, не искам да кажа какво ми говореше и диалога, който проведохме. След мача нека ми каже каквото иска. Явно съм го обидил с нещо, нямам представа с какво точно. Но явно е защото е от топ 10 и никой нищо не му казва. Имаше размяна на реплики, но те не бяха с балкански характер.

В момента много бързам, за да хвана полета до Сидни, за това и организаторите се съгласиха да играем за по-малко, тъй като мачът не бе от особено значение.

Адски щастливи сме с Цеци след този силен мач. Това бе една седмица за мечтаене, всичко беше на ниво. Организаторите, които правят турнира са изключителна хора, гостоприемни. С Цеци сме готови да продължим по нататък. Тази седмица свърши,. Готвим се за следващите турнири.

Определено публиката бе на изключително ниво. Наистина доста ни помогнаха. Направиха ни адски щастливи.