Първата ракета на България Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите Чалънджър в тайландската столица Банкок с награден фонд 50 000 долара.

17-годишният Димитров, който участва в надпреварата с уайлд кард, разби представителя на домакините Пееракит Сирибутвонг с 6:0, 6:3 за около час на старта на основната схема.

Българинът започна отлично мача. Гришо спечели безапелационно първия сет, като даде само седем точки на съперника си. 18-годишният Сирибутвонг, който също се включи в турнира с уайлд кард, прекъсна серията на Димитров в началото на втората част, но след това хасковлията взе три поредни гейма и обърна до 3:1. До края юношеският шампион от Откритите първенства на Великобритания и САЩ за миналия сезон продължи да доминира и стигна до крайния успех след петия си пробив в мача в деветия гейм.

Така Димитров взе пет точки за класацията на АТП и 860 долара, а във втория кръг ще срещне победителя в двубоя между поставения под номер четири Крис Гучоне от Австралия и Данай Удомчоке от Тайланд.