Григор Димитров и част от най-добрите млади тенисисти на тура участваха в ретро фотосесия за американското списание "Men’s Journal", а сега част от т.нар. "ударен отряд" споделиха накратко своите силни страни, от които противниците им се страхуват, и какво правят в свободното си време, за да разпускат от натоварванията на АТР тура, информира tenniskafe.com.

Григор Димитров:

Години: 22

Роден в: Хасково, България

Класиране: №29

Профил: Наречен "малкия Федерер" заради елегантните си удари, той е постоянна заплаха за останалите, особено на твърди кортове. Отличава се с опасен топспин форхенд и креативен стил на игра.

От какво се страхуват противниците му: "Да играят срещу мен (смее се). Всъщност съм сигурен, че се притесняват да насочват прекалено много топки на форхенда ми."

Хоби: "Харесвам всичко, което е на колела. BMX, мотори, маунтинбайк. Като по-малък карах много BMX, даже за известно време участвах в състезания, а също така карах често и мотори. Бях навсякъде и правих какво ли не. Но претърпях няколко тежки падания и прецених, че тенисът е много по-важен, за да го рискувам по този начин."

Милош Раонич

Години: 22

Роден в: Подгорица, Черна Гора

Класиране: №11

Профил: И двамата му родители са инженери, но близо двуметровият канадец решава да убеди родителите си да му позволят да опита късмета си в професионалния тенис. Дават му година, за да успее да пробие в Топ 100 и той го прави - от №150 до №37 в рамките на само шест седмици.

От какво се страхуват противниците му: "От сервиса ми. Подлагам ги под сериозно напрежение, защото ако успея да пробия, до края на сета мога доста комфортно да задържам подаванията си."

Хоби: Баскетболният "Toronto Raptors". Раонич сам казва, че присъства на около 80% от домакинствата на отбора, когато е в Торонто.

Давид Гофен

Години: 22

Роден в: Рокур, Белгия

Класиране: №72

Профил: Гофен направи своя пробив на миналогодишния Ролан Гарос, където открадна сет на Федерер. Със своите 68 килограма може и да му липсва брутална сила в ударите, но компенсира със скорост и добро покритие на корта.

От какво се страхуват противниците му: "Аз съм бърз и се движа доста добре. Не ми трябват големи мускули, за да удрям здраво. Ако взимам рано топката, играта ми се получава."

Най-добър комплимент: "След един мач на US Open се видяхме с Джон Макенроу и той ми каза: "Хей, харесвам играта ти. Само работи повече за крака, защото са ти прекалено кльощави." Бях много щастлив след тези негови думи."

Бърнард Томич:

Години: 20

Роден в: Щутгарт, Германия

Класиране: №50

Профил: Търсихме лошото момче на тениса и открихме близо двуметровия Томич. За щастие играта му е също толкова цветна и непредсказуема, колкото е и характерът му.

Хоби: "Колите. Много хора казват, че съм лошо момче, но кой не харесва хубавите коли? Просто правя онези неща, за които всеки нормален тийнейджър мечтае. Но все пак мисля да оставя тези неща за след края на кариерата си, а сега искам да се концентрирам изцяло върху тениса."

Рикардас Беранкис:

Години: 23

Роден във: Вилнюс, Литва

Класиране: №111

Профил: Висок 175 см., Беранкис има широк набор от удари, фантастичен ретур и репутация на тенисист с характер и непримиримост в ключовите моменти. На 16 години загуби в квалификациите на юношеския US Open, а на следващата година, решен да се докаже, спечели титлата без загубен сет.

От какво се страхуват противниците му: "От това, че никога не се отказвам и се боря докрай."