Бургазлията Николай Боев спечели надпреварата съботното издание на MG Open 2018, организирано от Интерактив тенис. В турнира участваха играчи от най-голямата аматьорска лига в България с рейтинг 10, 9 и 8, а всички показаха добри технически умения и завиден хъс за победа.

Поставеният под N2 в схемата Николай стигна до финала, където се изправи срещу квалификанта Цецо Николов. На полуфиналите Цецо победи Асен Асенов след обрат от 2:5 до 7:6, въпреки че съперникът му беше с положителна статистика от преките им сблъсъци. В двубоя за титлата Николай спаси два мачбола при 4:5 и се наложи със 7:5 гейма. Това е първи трофей за него в тениса, при това спечелен напълно заслужено.

В утешителния турнир най-добър беше Анастасис Ливертос, който победи със 7:5 Красимир Ангелов, дошъл за надпреварата от Пловдив. Двамата показаха страхотен феърплей и си тръгнаха с медали и незабравими спомени.

източник: Интерактив тенис

Всички участници останаха изключително доволни от условията, които предлага MG Tennis Club и от организацията на състезанието. В кафенето на тяхно разположение имаше два монитора, на които наблюдаваха случващото се на кортовете и резултатите в реално време.

Днес започва най-интересната част от MG Open 2018. На кортовете в парка „Заимов“, за наградите на Хед България, ще излязат някои от най-запалените аматьори в България. Фаворит и водач в схемата е Едиз Батран, но за да триумфира с титлата ще трябва да победи имена като Ивайло Стоянов, Димитър Атанасов и Красимир Минтов.

Жребият е готов, а мачовете започват в 12:00 часа. Още във втори кръг предстои евентуален сблъсък между Красимир Минтов и Ивайло Стоянов, а всички приятели на тениса са добре дошли в комплекса.

източник: Интерактив тенис