Младото канадско крило Джейк Виртанен вкара два гола, а Брендън Гонси се разписа за 3:2 в третата част на мача за успеха на Ванкувър с 4:2 над Чикаго от първенството на НХЛ. С този успех Кенъкс събра 16 точки и се изкачи на 4-о място в Западната конференция, докато Чикаго е 8-и с една по-малко.

За Виртанен личната статистика се увеличи на три гола в последните два мача, като имаше едва една асистанция в предишните осем. Брендън Гонси освен победното попадение в 9:23 минута на частта, прибави и едно подаване за 4:2, дело на Антоан Ръсел. Брандън Саад и Джонатан Тейвс се разписаха за гостите от Чикаго, които повеждаха на два пъти в мача, но не успяха да запазят преднината си. И двамата вратари имаха добри прояви, като стражът на победителите Якоб Маркстрьом и Кори Кроуфорд от Чикаго спасиха по 24 изстрела.

Чикаго не можеше да разчита днес на водещия реализатор на лигата към момента Патрик Кейн, който е болен. Саад започна вместо него в атаката и се отблагодари за доверието, след като откри резултата в 6:56 минута след пас на Крис Куниц. Виртанен изравни по-малко от пет минути преди края след поредица от щастливи рикошети.

Тейвс даде нова преднина на Блекхоукс 1:05 минути след началото на втората част при числено превъзходство заради нарушение на Майкъл дел Зото, който препъна Густафсон. Малко след това Брандън Саад вкара трети гол за Чикаго, който обаче беше разгредан на видеото и отменен заради шут с кънката. В средата на частта Виртанен изравни за 2:2, след като се стрелна от дясното крило и овладя подаването на Маркус Гранлунд.