Ричард Паник и Алекс Галченюк записаха по гол и асистенция при победата на Аризона с 4:1 като гост срещу шампиона в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) Вашингтон (7-6-3). По този начин Койотите (8-7-1) заеха четвърто място в Тихоокеанската дивизия, а носителите на купа "Стенли" останаха шести в Столичната.

Галченюк и Вини Иностроза се разписаха при числено предимство за гостите от Аризона, които прекъснаха серия от три загуби в третия мач от четири поредни гостувания. Вашингтон пък продължи да греши най-вече в дисциплината по време на игра, след като допусна шести гол от пауърплей в последните си четири мача от редовния сезон.

Дарси Кюмпер спаси 38 удара на вратата на Койотите, които продължиха да водят в НХЛ по избегнати голове при наказания. Те са получили само един в последните 21 пауърплея. 

Дерек Степан вкара на празна мрежа 1:32 минути преди края на мача, а Никлас Бекстрьом се разписа във втората третина за Столичаните, които завършиха серия от пет домакинства с баланс 2-2-1. Брейдън Холтби пък спря 18 шайби на вратата на шампионите.

Александър Барков вкара два гола при серия от пет във втората третина при победата на Флорида (6-5-3) с 5:1 срещу Отава (7-8-3). Франк Ватрано, Трой Брауър и Джонатан Убердо също се разписаха за Пантерите, които са в серия от четири поредни победи, но са последни в Атлантическата дивизия с точка зад отбора на Детройт.

Ярослав Халак спаси 37 удара на вратата на Бостън при победата с 4:1 срещу Лас Вегас. Давид Пастърнак вкара отново, а Дантън Хайнен, Жереми Лозон и Брад Марчанд също се разписаха за Мечоците. Халак пък спечели и третия си мач като титуляр срещу Лас Вегас, допускайки пет шайби в мрежата си за тези срещи.