Въпреки че Европейското първенство по футбол вече отмина, горещото спортно лято едва сега започва. Олимпийските игри в Рио де Жанейро ще направят месец август още по-емоционален и вълнуващ за всеки спортен фен.

По традиция Gong.bg ще се превърне отново във вашия гид за най-големия форум на планетата, в който хиляди състезатели от всички краища на света ще премерят сили.

Новата специализирана страница Rio2016.gong.bg ще ви предложи най-пълната информация за случващото се в Бразилия от 5 до 21 август.

Акцентът ще падне върху българското участие на Игрите. Григор Димитров, Цветана Пиронкова, Ивет Лалова, Габриела Петрова, Антоанета Бонева, ансамбълът по художествена гимнастика, националите по борба и бокс са само малка част от делегацията ни. Тяхното представяне под сянката на петте олимпийски кръга ще бъде отразено с подробности от екипа на Gong.bg. Ще ви срещнем с най-големите звезди във всички 28 вида спорт, както и с „малките“ герои, за които медалите ще останат недостижими.

Всяка сутрин, по първи петли, очаквайте обобщени материали, новини, коментари и снимкови галерии от изминалата състезателна нощ. Онова, което сте пропуснали заради голямата часова разлика с Бразилия, ще можете да откриете в Rio2016.gong.bg.

Добрата навигация в специализираната страница ще даде възможност да се информирате и за всеки спорт, който представлява интерес за вас.

Коментарите и интервютата ще бъдат в тон с най-актуалните теми от деня, а всеки читател ще може да изрази своята позиция и във форума на Gong.bg, посветен на Олимпиадата. В него ще имате възможността да се срещнете със съмишленици, както и да сверите мислите си с останалите спортни фенове.

Привържениците на предизвикателствата ще имат своята зона, в която да отговарят на въпроси, свързани с Олимпийските игри. Quiz.gong.bg ще бъде на ваше разположение по време на големия спортен форум, за да изпробвате знанията си, в пряко съревнование с ваши приятели или с непознати.