Тенисистът Александър Зверев заяви, че ще използва за допълнителна мотивация решението да не носи знамето на Германия по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, съобщава ДПА.

Германският отбор проведе гласуване сред феновете, което определи Денис Шрьодер от баскетболния отбор и джудистката Ана-Мария Вагнер като знаменосци. Въпреки че Зверев не беше избран, той прие новината спокойно.

"Всичко е наред. Основният ми фокус е върху играта ми," заяви шампионът от Токио 2020, който загуби финала на турнира по тенис в Хамбург миналата неделя.

Зверев, на 27 години, е подложен на разследване за обвинения в домашно насилие срещу бившата си приятелка. Някои смятат, че именно заради този инцидент той не е подходящ да носи националния трибагреник.

Михаел Колхман, съотборник на Зверев за Купа "Дейвис", смята, че тези предизвикателства само ще го мотивират да се представи още по-добре.

"Всички тези неща ще го мотивират да надмине себе си. Не вярвам, че това ще му се отрази негативно," коментира Колхман.

Зверев сега се фокусира върху подготовката си за Олимпиадата, като използва всички предизвикателства и препятствия като стимул за постигане на нови успехи.